Радуновић: Кривокапић не жели јачање улоге парламента

Предсједник Скупштине Ранко Кривокапић саопштио је да је сагласан да би рад те институције требало унаприједити, али да претјераном сматра констатацију европског комесара за проширење Штефана Филеа да парламент треба да има круцијалну улогу на европском путу Црне Горе.
Потпредсједник Нове српске демократије и члан скупштинског одбора за међународне односе и европске интеграције Славен Радуновић казао је да га не чуди што је Филе нагласио да очекује да Скупштина има кључну улогу у увођењу европских стандарда у законодавство и живот Црне Горе.
-Несигуран је да то може да уради Влада. Филе је тиме послао поруку да очекује да парламент ојача своју улогу и кроз дјеловање посланика владајуће коалиције, који су досад углавном били сервис Владе. Мислио је, по свему судећи, на улогу парламента каква се очекује, а не онакву какву има, између осталог, и заслугом Кривокапића. Он је дозволио да Скупштина има другоразредну улогу у политичком животу Црне Горе. Због таквог његовог односа и не чуди што Кривокапић у први план ставља Владу иако европски комесар тражи да парламент има кључну улогу, каже Радуновић.
 

 (ДАН, 18. 11. 2010.)

 
Датум: 18.11.2010
Close
Close