Алексић: Рјешавање проблема грађана у првом плану

Посланик Нове српске демократије, Никшићанин Будимир Алексић, сматра да, ако ништа друго, кроз посланичка питања може да се омогући да се о неком конкретном проблему грађана говори пред лицем јавности.
-Оно што као посланик могу да урадим кроз институт посланичких питања је да јавно проблематизујем одређено питање које мучи грађане. То је прилика да се проблем учини јавним и евентуално допринесе његовом решавању, рекао је он.
Његова посланичка питања, како је додао, углавном се односе на проблеме људи који су дискриминисани по разним основама и не могу да преко институција система остваре неко право.
-Онда се обраћају посланицима, тражећи макар сатисфакцију у томе да се јавност упозна са њиховим проблемом који надлежни нијесу у стању да ријеше, прецизира Алексић.
По његовим ријечима, због односа надлежних органа проблематично је колико посланик постављајући питање представницима Владе може да допринесе да конкретан проблем грађанина буде ријешен.
-На посланичка питања од представника Владе углавном добијамо штуре одговоре који се своде на позивања на разне законе и цитирање норми. Врло ријетко то буду одговори који задовољавају мене као посланика и грађанина на чији се проблем односи посланичко питање. У већини случајева не одговоре на оно што их питам него ,,хватају кривине'', закључује Алексић.

 

 


(ДАН, 14. 11. 2010.)
Датум: 14.11.2010
Close
Close