Алексић: Форсирањем подјела маскирају криминал

Подјеле у Црној Гори сада форсира врх власти ДПС-СДП коалиције кроз оснивање канонски непризнате Црногорске православне цркве ЦПЦ, нападима на статус српског народа, сталним ускраћивањем права мањинским заједницама и упорним тврдњама да је државност угрожена, како би се прикрили организовани криминал и корупција, оцијенио је јуче посланик Нове српске демократије Будимир Aлексић.
Он је за Дан казао да су подјеле дио историје Црне Горе, да су постојале од првих облика организације друштва на овим просторима, али да је данас главни кривац за подјеле власт ДПС-а и премијера Мила Ћукановића.
-Свакако, моје ријечи се можда могу тумачити као критика опозиционара на рачун власти, али ове оцјене заиста нијесу мотивисане политичким разлозима. Има много доказа да ова власт најлакше влада стварајући подјеле и лажно себе представљајући као јединог гаранта мира и опстанка државе, рекао је Aлексић.
Он тврди да су Срби у Црној Гори изложени дискриминацији и асимилацији, као и да режим ДПС-а жели стварање подјела.
-Умјесто да се иде ка стварању друштва које ће почивати на здравим, и прије свега, демократским основама, Срби су дискриминисани, а мањинским заједницама права се исто тако дају ,,на кашичицу''. можда може да се деси и нека трансформација и да се овакво стање ријеши, али, по мом суду, нема другог начина осим промјене власти. Наглашавам да само нови систем, који ће бити креиран уз учешће свих политичких субјеката и представника свих народа који живе на овим просторима, гарантује бољу будућност Црној Гори, навео је Алексић.

 

 

 

(ДАН, 12. 11. 2010.)
Датум: 13.11.2010
Close
Close