Радуновић: ДПС у Тачијевој служби

Нова српска демократија осудила је одлуку црногорског министра одбране Бора Вучинића да са Тачијевим функционером Фехми Мујотом, потпише меморандум о разумијевању.
Потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић указао је да на овај начин власт ДПС-а жели да помогне Хашиму Тачију у политичким превирањима у Приштини. Он је казао да посјета Мујоте представља покушај да се стекну поени на косовској политичкој сцени и упозорио да на Косову постоје озбиљни политички проблеми, узроковани дијелом и због непризнавања косовске државности.
- Косовски званичници очекивали су да ће значајан број земаља да их призна, али како до тога није дошло, сада би да за домаћу политичку употребу створе бар неки привид међународних активности. За то им, наравно, служи Црна Гора у чијој су власти људи који су блиски партнери, пословни и други, врха квазидржаве Косово. У том свјетлу треба посматрати посјету министра такозване државе Косово - истакао је Радуновић.
Он појашњава да није познато ни шта тај меморандум заиста значи, односно да ли уговорнице обавезује на солидарност у случају напада од треће стране.
- Не знам, али у сваком случају, прије ће бити да је то све у служби политичких превирања на Косову. Како се власт у Црној Гори труди да помогне партнерима, тако је и ово покушај помоћи Хашиму Тачију, њиховом пријатељу, јер се он налази у тешкој ситуацији - казао је Радуновић.

 

 

(ДАН, 05. 11. 2010.)
 
Датум: 06.11.2010
Close
Close