Алексић: ДПС и СДП ревносни у одбрани својих привилегија

Десетине посланика ДПС-а и даље обављају послове у јавним установама, упркос препорукама међународне заједнице да не треба дуплирати функције.
Посланик Нове српске демократије Будимир Алексић каже за ,,Дан''да га ништа не изненађује од посланика ДПС-а и СДП-а.
-То што неко зарађује по три или четири хиљаде еура заиста је страшно ако се зна да плате у Црној Гори често износе по неколико стотина евра. Тешко је схватити да неко може бити тако ревносан у одбрани својих привилегија, али интерес је чудо, рекао је Алексић.
Он каже да је држава заробљена у канџама елите ДПС-а и СДП-а и указује да је власт схватила своју позицију као нешто на шта има право, које јој не може бити одузето.
-По мени, промјене не може бити док не дође до смјене власти. Људи који су сада у ДПС-у и СДП-у неће се одрећи својих привилегија само зато што су организације као што су Савјет Европе или ОЕБС препоручиле да се избјегне сукоб интереса и да се не дуплирају функције. Мислим да ће, ако ДПС и СДП наставе са доминацијом, бити и радикалнијих примјера него што су посланиви који обављају неколико функција истовремено, истакао је Алексић.

 

 


(ДАН, 03. 11. 2010.)
Датум: 03.11.2010
Close
Close