Алексић: Кривокапићеве поруке мржње могу да запале Црну Гору

Поруке које је на Цетињу саопштио предсједник Скупштине Ранко Кривокапић могу да подстакну додатну дискриминацију српског народа, оцијенили су из Нове српске демократије.
Кривокапић је говорио на академији поводом 180 година сјећања на Петра Првог Петровића Његоша.
Посланик Будимир Aлексић, казао је да оно што је Кривокапић рекао не изненађује и оцијенио да је говор мржње константа његове идеологије. »Кривокапић је јуче својом антиспрском политиком подстакао младића да запали српску заставу на Цетињу«, казао је Aлексић у реаговању достављеном агенцији МИНA.
Онај који је то учинио, како је рекао, мање је крив од Кривокапића.
»Кривокапић 20 година емитује мржњу према српском народу и према српској цркви«, оцијенио је Aлексић додајући да је предсједник парламента један од најзаслужнијих што се у Црној Гори спроводи политика апартхејда према српском народу. »Политика дискриминације према том народу је јасна, што је кулминирало избацивањем српског језика из образовног система«, рекао је он.
Aлексић је истакао да је скуп на Цетињу организован "мимо посланика опозиције и није организован у име свих представника народа".
»Поруке које упутио Кривокапић могу да запале Црну Гору. Ми се ограђујемо јер то је био његов партијски скуп«, казао је он.

 

 


(Агенција МИНА, 01. 11. 2010.)
Датум: 01.11.2010
Close
Close