Лабудовић: Концепција премијерског сата је дезавуација Скупштине


Концепција премијерског сата је дезавуација Скупштине као институције и њеног Пословника, оцијенила је Нова српска демократија.
Посланик Нове српске демократије (НОВA) Емило Лабудовић сматра да је концепција премијерског сата дезавуација и Скупштине као институције и њеног пословника, јер је то једини институт у оквиру права и обавеза посланика ,,у којима посланици нијесу у првом лицу једнине''.
,,То је потпуна бесмислица, јер се пружа премијеру прилика да на најозбиљнија посланичка питања одговара у свом већ познатом маниру, свјестан да послије његове тираде онај ко је поставио питање нема право коментара и демантија'', рекао је Лабудовић агенцији МИНA.
Према његовим ријечима, премијер се, умјесто да се понаша озбиљно и да на питања одговара са позиције на којој јесте, заправо поставља у ,,позицију бранитеља свога лика и дјела, и омаловажавања не само посланика, него и Скупштине као институције''. ,,Што би народ рекао, умјесто да му се тресу ногавице кад долази у Скупштину, јер га је она бирала и може да га разријеши због неспособности, он се понаша као њен апсолутни господар и неко коме парламент није ни до кољена'', казао је Лабудовић.
Он је рекао да је покушавао приликом посљедње промјене Пословника да утиче да се и премијер постави у исту раван као министри, јер је он ,,само први међу једнакима'' и нема права ни на какву посебну привилегију, поготово не у односу на посланика и Скупштину.

 

 


(Агенција МИНА, 31. 10. 2010.)
 
Датум: 31.10.2010
Close
Close