Лабудовић: Милов седатив за фракције у ДПС-у

Представници опозиционих партија оцијенили су јуче да је премијер и предсједник Демократске партије социјалиста Мило Ћукановић, саопштавајући у парламенту да ће "још дуго владати", у ствари, послао поруку којом жели да смири ситуацију у својој странци уочи најављеног повлачења са политичке сцене.
Потпредсједник Нове српске демократије Емило Лабудовић је рекао да поруку премијера доживљава као "ријечи грогираног боксера, свјесног да гонг само што није одзвонио и да је изгубио и посљедњу рунду".
- Истовремено, та порука има искључиво унутрашњу намјену, јер је у функцији седатива оном дијелу ДПС-а и оним челницима и члановима те партије који су стасали, расли, развили се и све покупили у његовој сјенци, а свјесни су да ће када он оде на свјетлост дана изаћи све њихове неподопштине - казао је он.
Како тврди, "да се не би направила паника и почело панично напуштање брода који тоне, Ћукановић овом и сличним порукама покушава да припреми терен за лагано искрцавање".
- То искрцавање ће довести до тога да ће се ДПС преполовити. Из те партије ће отићи они који су тамо искључиво из разлога материјалних користи. Таквих је, чега је и Ћукановић свјестан, понајвећи број - закључио је Лабудовић.

 

 


(ДАН, 30. 10. 2010.)
Датум: 31.10.2010
Close
Close