Алексић: Влада понижава Скупштину

Посланици опозиционих партија оцијенили су да Влада наставља да понижава Скупштину и настоји да маргинализује њену улогу на политичкој и друштвеној сцени Црне Горе. Сматрају да се парламент томе мора одупријети у циљу демократизације друштва и омогућавања да законодавна власт заузме позицију која јој и по Уставу припада.
Посланик Нове српске демократије Будимир Aлексић оцијенио је да је однос Владе према Скупштини крајње понижавајући.
- Однос извршне власти према законодавној у Црној Гори је непримјерен европској пракси и 21. вијеку. Тај понижавајући однос према парламенту показује карактер и суштину овог режима. Власт буквално на сваком кораку понижава Скупштину, која је најважнија институција у земљи. Тиме потпуно деградира и Устав Црне Горе - тврди он.
На питање гдје се посебно манифестује понижавајући однос Владе према парламенту и посланицима, Aлексић је одговорио да се то посебно види по томе у каквим условима парламентарци раде.
- Нама у овој згради падају плафони а за потребе Владе изграђена је луксузна зграда - наглашава функционер Нове.
Као још један од показатеља да се Влада са ниподаштавањем односи према законодавном дому и изабраним представницима народа Aлексић наводи чињеницу да добар дио министара уопште не долази у Скупштину да брани законе чији је предлагач Влада.
- Умјесто тога шаљу своје помоћнике, замјенике или секретаре министарстава. И то је илустративан показатељ непримјереног односа Владе према парламенту - закључује Aлексић.
 

 
(ДАН, 28. 10. 2010.)
Датум: 29.10.2010
Close
Close