Алексић: Власт неће изручивати себи блиске особе

Црногорска власт селективно ће примјењивати уговоре о изручењу сопствених држављана страним земљама у којима су оптужени за најтежа кривична дјела, тврди Нова српска демократија.
Посланик Нове српске демократије Будимир Алексић истиче да је црногорска власт већ одавно срасла са организованим криминалом, тако да се данас не зна гдје једно почиње а гдје се друго завршава.
-Према томе, наш је став да ће и даље бити појединаца блиских врху власти и самом премијеру Милу Ђукановићу који неће бити хапшени шта год да раде. Зар је могуће да ће Црна Гора ухапсити Ђукановићеве партнере ако буду осуђени за шверц дувана у Италији, истакао је Алексић.
Према његовим ријечима, власт Црне Горе, односно ДПС, одговорна је за криминализовање и сиромашење друштва, и економско и социјално пропадање у последњих 20 година.
-Свједоци смо да постоје појединци који су стекли енормно богатство, који су захваљујући везама са политичким лидерима ДПС-а постали малтене власници Црне Горе, па тако и многих судбина. Постоје бројни докази, постоје истраге које су вођене, а руку на срце, ни сама политичка врхушка и њима блиски ,,бизнисмени'' не труде се превише да сакрију своју моћ и како су дошли до огромног богатства, рекао је Алексић.
Према његовој оцјени, црногорски организовани криминал значајно је укључен у послове изван Црне Горе, па самим тим је логично да ће стизати захтјеви да се изруче одређена лица због тешких кривичних дјела.
-Међутим, уколико се ради о ,,бизнисменима'' који су повезани са врхом власти, и без обзира на те уговоре који се сада закључују, њима неће бити ништа, јер се очито ради о нераскидивој вези. Ова је власт криминализована и грађани на сваком кораку могу да виде последице тих веза, сматра Алексић.
Он истиче да државни органи Црне Горе задужени за безбједност, умјесто да откривају послове организованог криминала, баве се политичким и ,,научно-истраживачким'' радом.
-Док траје потрага за оптуженим Дарком Шарићем, наш се МУП радије бави организацијом округлих столова о књазу данилу и покушава да пронађе Тодора Кадића након 160 година. Постаје смијешно шта раде режимске службе, истакао је посланик Нове српске демократије.
 

 (ДАН, 25. 10. 2010.)
 
Датум: 25.10.2010
Close
Close