Ђукановић: ДПС се узда у мафију

Само дрскост и увјереност да ће и на предстојећим изборима организовани криминал имати значајно учешће могу бити аргументи Демократске партије социјалиста да ће остварити добар резултат, казао је јуче предсједник Извршног одбора Нове српске демократије Милутин Ћукановић. Овакву оцјену саопштио је коментаришући позив политичког директора ДПС-а, Предрага Секулића, опозиционим партијама да се уједине "јер им је досадило да их побјеђују у више колона".

- На жалост ДПС-а, овога пута то се неће догодити јер је организовани криминал сабијен у мишју рупу, захваљујући акцији међународне заједнице. Пријатељи господина Секулића који долазе из свијета подземља негдје дрхте по неким подрумима, чекајући да их сустигне рука правде. Позиција Секулића је више него биједна. Угодан живот настао од најгорег криминала није нешто чега би се директор ДПС-а стидио. За њега је новац новац, и не смета му као и колегама из руководства ДПС-а што је настао од продаје дроге од које дневно умре на хиљаде младих људи у Европској унији, Русији, СAД-у, а и многе породице у Црној Гори остале су без својих најдражих. Данас, суочени са све већим бројем наркомана бранилац лика и дјела наркокартела је очигледно задовољан јер продаја наркотика иде више него добро - казао је Ћукановић. Он је додао да је "директору ДПС-а било паметније и поштеније да објасни шта је то урадила Влада Црне Горе са Комбинатом алуминијума, Дуванским комбинатом, Електропривредом, Жељезаром, Луком Бар, Жељезницом, Побједом, Рудником Боксита и многим другим предузећима. - У свакој нормалној држави високи функционер владајуће странке морао би да буде предводник у борби против организованог криминала. Директор ДПС-а је вјероватно са предсједником Општине Пљевља и министром пољопривреде, иначе координатором ДПС-а за Пљевља молио Шариће да бар једнодневну зараду од продаје кокаина уложе у Побједу и направе од ње медијску батину режима и организованог криминала. Да је директор ДПС-а уложио бар дјелић енергије у борбу против организованог криминала, као што улаже у омаловажавање опозиције, Црном Гором не би данас управљали Дарко Шарић, Брано Мићуновић и Станко Суботић Цане - поручио је Ћукановић.

Кључна разлика измећу Нове српске демократије и опозиције са једне и партија режима са друге стране је, како је нагласио, "у томе што смо ми слободни људи који самостално доносимо све олуке у интересу свих грађана Црне Горе". - ДПС је партија чије је руководство повезано са организованим криминалом и кључне одлуке доносе људи из подземља, а разни политички директори су дужни, независно колико им се нешто не свиђало, да бране на јавној сцени - наглашава функционер Нове. ДПС се, каже Ћукановић, хвали да је акцију сигурног гласа довео до савршенства и да знају како гласају готово сви бирачи у Црној Гори. Напомиње да "још јавно саопштавају да знају како ће ко гласати у свакој породици, а неће да признају да су они организатори посла са глисерима којим су италијански мафијаши превозили са црногорске обале цигарете, дрогу, оружје и бијело робље, а онда све то назвали легалним послом - транзитом цигарета".
- Како то да СAД, Aргентина, Уругвај и Србија раскринкавају један од највећих ланаца трговине наркотицима, а безбједносне службе Црне Горе о томе појма немају иако је у шверц укључен велики број црногорских држављана. Како то да један од главних дилера одједном, наводно, напрасно нестане из Црне Горе, иако су безбједносне службе имале информације и сазнања, већ 15 година, чиме се све бави. Интересантно је да за њега нијесу постојале такозване правне препреке за изручење Србији. Како год било, једино у Црној Гори нема истрага и хапшења - закључио је Ћукановић.

(ДАН, 22. 02. 2010.)
 
Датум: 11.03.2010
Close
Close