Алексић: О Превлаци разговарати у Скупштини

Рокови за окончање преговора за склапање посебног споразума о рјешавању спора у вези са раграничењем на Превлаци нијесу дефинисани, указало је Министарство вањских послова и европских интеграција Хрватске. У изјави за "Дан" портпарол МВПЕИ Марио Драгун рекао је да ће нови састанак ове комисије, највјероватније, бити одржан до краја ове године у Црној Гори.
Шефови дипломатија Црне Горе и Хрватске Милан Роћен и Гордан Јандроковић још крајем 2008. године почели су одржавање састанака међудржавне комисије о разграничењу на Превлаци.
Посланик Нове српске демократије Будимир Aлексић каже да би било логично да се прије почетка процеса у Хагу о заједничком споразуму изјасни Скупштина Црне Горе, али истиче да сумња да ће тако бити.
- Ово из разлога што је парламент данас потпуно маргинализован, првенствено институционално и финансијски, али и политички. Народски речено, не пита га нико ништа. Према томе, иако би било логично да Скупштина одобри текст споразума за процес у Хагу, мислим да од тога неће бити ништа, упркос тврдњама људи из власти - рекао нам је Aлексић.
Он сматра и да "сагледавање стратешког политичког концепта власти ДПС-а показује да су црногорски властодршци у љубави са Хрватском".
- Aко је тачно оно што се на површини види онда ће преговори са Хрватском бити веома лако доведени до краја, јер све пуца од међусобног уважавања и жеље да се помогне. Тако бар изгледа - истакао је Aлексић.
 

 (ДАН, ИС НОВЕ, 23. 10. 2010.)
Датум: 25.10.2010
Close
Close