Лабудовић: Приватизација министарских функција

Дужина стажа односно број мандата које проводе на челу ресора у извршној власти код већине црногорских министара несразмјеран је постигнутим резултатима. Економија је готово у колапсу, туризам у бројним проблемима, о развоју пољопривреде се прича само уочи избора, заштита животне средине у формално еколошкој држави је на ниским гранама, ,,дивља'' градња и даље ,,цвјета'' а министри остају исти илиу неким случајевима само замијене ресоре. То, по свему судећи, говори да је главна препорука за добијање новог мандата припадност Демократској партији социјалиста или Социјалдемократској партији, а не остварени резултати на плану развоја Црне Горе и побољшања стандарда грађана.
Потпредсједник Нове српске демократије Емило Лабудовић казао је да ефекте рада Владе и министара појединачно најбоље могу осјетити и оцијенити грађани Црне Горе. Довољно је, каже он, да само изађете на улицу, осврнете се и видите какви су резултати рада Владе и њених министара, нарочито у областима од виталног значаја за економски, привредни и политички развој Црне Горе.
-Нека се Милутин Симовић и остали министри који само искачу из једног у други ресор, које су приватизовали и постали готово незамјенљиви, само мало осврну око себе. Гдје су данас црногорско село, пољопривреда, туризам, гдје је привреда. Нека виде шта ради, а шта не, и преброје раднике који су на улици умјесто на радним мјестима. Нека провјере дебаланс између оних који стварају доходак и оних који су на буџету, између броја радника и пензионера, оцјењује Лабудовић.
Сугерише ,,вјечитим'' министрима и да упореде податке у свим областима, у односу на 1989. годину па ће, како тврди, врло лако подвући црту и доћи до коначног резултата своје успјешности.
-Нажалост, ово грађани, иако добро осјећају на својим новчаницима и социјалној сигурности дјеце, изгледа не примјећују довољно. Да једном реално сагледају гдје су и како су, Симовић, Гвозденовић и остали који су приватизовали министарске функције, давно би били на маргини и у опозицији, прокоментарисао је Лабудовић.
 (ДАН, 22. 10. 2010.)
Датум: 22.10.2010
Close
Close