Алексић: Урушава се и углед и зграда Скупштине

Пад плафона у просторији посланичког клуба Социјадемократске партије, при чему, на сву срећу, није било повријеђених, указао је поново на проблем лоших услова за рад посланика и запослених у Скупштини Црне Горе. Стара зграда парламента, очигледно, све теже одолијева зубу времена и међу посланицима је присутан страх да би се нешто слично могло поновити, због чега траже хитну рекацију, било у виду изградње нове зграде Скупштине, било кроз санацију постојеће. Рушење плафона поједини од њих доводе у везу са већ константним процесом, како тврде, намјерног урушавања угледа Скупштине као институције у црногорском друштву.
Будимир Алексић из Нове српске демократије сматра да је оно што се десило у просторијама посланичког клуба Социјалдемократске партије најбољи показатељ у каквим условима раде посланици и запослени у Скупштини Црне Горе.
-Скупштина је иначе маргинализована као институција, на то константно упозоравамо. Пословник Скупштине не ваља, ускраћује се право на ријеч посланицима, скраћује се расправа. Пад плафона у клубу СДП-а показао је у каквим условима радимо у парламенту. Неопходно је што хитније изградити нову зграду Скупштине или ову темељно санирати, оцијенио је Алексић.
О односу према Скупштини као институцији, по његовом мишљењу, најилустративније говори паралела са луксузном зградом Владе, изграђеном у непосредној близини већ оронулог здања у којем је смјештена законодавна власт.
-Велелепно и скупоцјено здање зграде Владе направљено је за свега неколико мјесеци. Зграда Скупштине никада није реновирана. То је очигледан доказ колико је у Црној Гори Скупштина као институција потцијењена, закључује Алексић.(ДАН, 20. 10. 2010.)
 
Датум: 20.10.2010
Close
Close