Алексић: Хомосексуалци ваљда не очекују аплаузе

Функционер Нове српске демократије Будимир Алексић саопштио је да је НОВА као конзервативна странка против афирмације нечега што је противно хришћанском моралу и људској природи.
-Као демократска странка сматрамо да свако има право да живи са својом филозофијом живота, а да при том не угрожава друге и да агресивно не намеће другима свој поглед на свијет и свој систем вриједности. Дакле, хомосексуалци могу да раде то што раде и живе у складу са својим увјерењима, али не могу да приморавају друге да им аплаудирају и да их промовишу. Такође, не могу да оне који се не слажу са њиховом сексуалном оријентацијом проглашавају кршиоцима људских права и слобода. Не може мене неко да убиједи да је то лијепо и да очекују аплауз. Да сам министар ни у лудилу ми не би пало на памет да учествујем у таквој паради, закључио је Алексић.
Према његовим ријечима, послије свега што се десило јасно је да је скуп требало забранити.
-Из разлога што он умало није проузроковао грађански рат у Београду. Држава је морала да има анализе на основу којих би могла да сагледа последице одржавања таквог скупа, а видјели смо какве је последице произвела таква парада. Све државе које воде рачуна о реду и миру, најприје процијене да ли је неки скуп ризичан. Такође, Србија мора имати на уму проблем бијеле куга са којом се суочава и да је сваке године 30 000 становника мање.

 (ДАН, 11. 10. 2010.) 
Датум: 11.10.2010
Close
Close