Алексић: Ђукановић да каже гдје је био 3. октобра

Нова српска демократија оптужила је премијера Мила Ђукановића да је обмануо грађане тврдњом да због раније преузетих државничких обавеза не може присуствовати недавном устоличењу патријарха српског Иринеја. Посланик НОВЕ Будимир Алексић подсјетио је да 3. октобра, када је у Пећкој патријаршији одржано устоличење, Ђукановић, по ономе што се може закључити из званичних информација из Владе, није имао никаквих јавних државничких активности у земљи или иностранству.
-Јасно је да је Ђукановић обмануо грађане Црне Горе, али му то није први пут. Није чудно од Ђукановића да то учини, знајући какав је политичар и да је у континуитету против Српске православне цркве а на страни квазицрквене организације. Нажалост, не чуди ни то што Ђукановић уопште не узима у обзир и не уважава чињеницу да 70 одсто грађана Црне Горе чине припадници православне вјероисповијести, казао је Алексић.
Како је додао, ,,премијер не уважава грађане, стварност у Црној Гори, већ искључиво свој бизнис, лични и интерес његове фамилије, како год се та ријеч тумачила''.
-Ђукановић би требало да јавно саопшти гдје и са ким се састао 3. октобра ако је већ имао државничке обавезе како је саопштавано из његовог кабинета или да каже прави разлог због којег није прихватио позив да присуствује устоличењу патријарха српског Иринеја. Нажалост, неодговорност је карактеристика њега као политичара и власти коју предводи. Тешко је очекивати да Ђукановић уради то што би учинио сваки одговорни државник, закључио је Алексић.
Из Ђукановићевог кабинета раније је у неколико наврата објашњавано да он неће присуствовати церемонији у Пећкој патријаршији ,,због раније преузетих обавеза''. На питање ,,Дана'' о којим се конкретним обавезама ради изостао је одговор. На интернет сајту Владе, гдје се најављује и објављује свака Ђукановићева званична државничка активност, за 3. октобар није било никакве најаве нити саопштења тога дана.

 (ДАН, 07. 10. 2010.) 
Датум: 07.10.2010
Close
Close