Алексић: Кривокапић да оде у пакету са Ђукановићем

Нова српска демократија позвала је предсједника Скупштине Ранка Кривокапића да поднесе оставку због лажног представљања и изношења неистинитих навода током недавне посјете васељенском патријарху Вартоломеју. Посланик НОВЕ Будимир Алексић казао је да Кривокапић треба да оде са политичке сцене Црне Горе ове јесени, у пакету са премијером Милом Ђукановићем.
-Кривокапић се лажно представља код васељенског патријарха да говори испред читавог црногорског парламента. То је учинио попут његовог друга Мираша Дедеића, који се лажно представља као поглавар цркве која не постоји. То како се Кривокапић представио није културно, а није ни тачно. Он је само спикер црногорског парламента и нема право да представља читаву Скупштину на начин како је то урадио. посебно нема право да говори неистину о нечему о чему на том састанку није било ни ријечи, о наводној аутокефалности наводне, непостојеће, лажне ЦПЦ, истакао је Алексић.
Проблем је, сматра он, осим што се Кривокапић лажно представља као заступник читавог парламента, ,,а уствари заступа своју странку, олигархију и интересну групацију на челу са Ђукановићем'', и у финансирању његових одлазака.
-Кривокапић нема право да о трошку црногорских пореских обвезника иде у мисију лобирања за Мираша Дедеића и његову антицрквену организацију. Имајући све ово у виду, било би сасвим логично да Кривокапић оде са политичке сцене у пакету са Ђукановићем ове јесени, тврди функционер НОВЕ.
Објашњавајући даље разлоге због којих сматра да Кривокапић треба да поднесе оставку, Алексић је казао да ,,на мјесту предсједника парламента мора да буде човјек који је стабилан, културан и пристојан и има изграђену моралну свијест и политичку културу''. Те особине Кривокапић, по његовом мишљењу, током посјете патријарху Вартоломеју, није показао.
-Човјек који има моралну свијест и политичку културу не би се лажно представљао, дезинформисао црногорску јавност да је било ријечи о нечему о чему ни говора није било. Не би на овакав начин трошио паре црногорских пореских обвезника и уштедио би нешто из буџета да је црногорски патриота. Не би трошио буџетска средства за путовање усмјерена у правцу агитовања за Мираша Дедеића и његову организацију. Био би одговоран политичар и државник који штеди државни новац, говори истину и ради много озбиљније. Због свега тога Кривокапић треба да поднесе оставку и иде са политичке сцене заједно са Ђукановићем, закључио је Алексић.

 (ДАН, 05. 10. 2010.)
Датум: 05.10.2010
Close
Close