Радуновић: Диноша своје проблеме пребаца на друге

Нова српска демократија

Реаговање на ставове министра Ферхата Диноше, објављене у Независном дневнику Вијести (субота, 02. 10. 2010.) у тексту под насловом ,,На паради поноса вам ја гарантујем заштиту’’


Нова српска демократија оцјењује да је министар за људска и мањинска права Ферхат Диноша на лицемјеран и непримјерен начин покушао да избјегне обавезе које је сам прихватио након преузимања министарске функције и показао да није достојан те позиције. Умјесто да се бави својим послом и размотри суштину критика из Брисела, па и ДПС-а и СДП-а на рачун његових изјава, он покушава да импутира Новој српској демократији нешто са чим она нема никакве везе. Диноша има проблем са обављањем функције министра за људска и мањинска права и то су у закључцима из Брисела истакли и његови коалициони партнери, и он треба да се изјасни о разлозима због којих је тема критика, а не да шаље неозбиљне, неистините и неутемељене поруке које су очигледно плод предизборне атмосфере у Улцињу, а не ставови министра.
Крајње је лицемјеран начин на који је Диноша покушао да своју неспособност надомјести стављањем у негативан контекст Нове српске демократије, која заступа принцип да свако ради свој посао или да да оставку, а пошто се Диноша не бави својим послом већ подметањима и политичарењем, онда му је једино преостало да своје мјесто уступи неком способнијем и неком ко је спрeман да се заиста посвети решавању проблема свих мањинских група. Такође, сексуално опредјељење је апсолутно приватна ствар сваког појединца, и нема потребе да са тим питањем барјачи било ко, па ни Диноша. Врло добро је познато да је НОВA странка која је утемељена на традиционалним и хришћанским вриједностима, а као демократска странка оцјењујемо да је угрожавање људских права и слобода неприхватљиво.
Дакле, нека министар Диноша пусти Нову српску демократију, Форцу и друге опозиционе странке и нека се позабави својим колегама из СДП-а и ДПС-а који су подржали критике које су му упућене. И, наравно, да због неспремности или несособности да обавља свој посао поднесе оставку на функцију министра за људска и мањинска права, јер не ради ништа да иста заштити.

 


Славен Радуновић, потпредсједник Нове српске демократије
Датум: 02.10.2010
Close
Close