Радуновић: Брисел очекује конкретне резултате у борби против криминала

Црна Гора мора да интензивира борбу против организованог криминала и корупције и на том плану покаже конкретне резултате, јер је то кључни услов за добијање статуса кандидата за чланство у Европској унији. То је кључна порука коју су на јучерашњем првом састанку парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Европског парламента и Скупштине Црне Горе црногорским парламентарцима пренијеле европске колеге и званичници Уније. Комесар за проширење Европске уније Штефан Филе, казао је, обраћајући се члановима Парламентарног одбора, да су корупција и организовани криминал озбиљан изазов за Црну Гору. Упозорио је да недостају пресуде за озбиљније случајеве у тој области и инсистирао посебно на имплементацији закона.
Потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић саопштио је да је веома задовољан оним што је чуо од Европских парламентараца и комесара за проширење Штефана Филеа.
Као што смо у очекивали, ону су веома добро упознати са стварима које се дешавају у Црној Гори. Похвалили су извјестан напредак у одређеним легислативним сегментима у Црној Гори, али су нагласили да је најважније да се све мјере, посебно у борби против организованог криминала и корупције, спроводе у дјело. Поручили су да очекују конкретне резултате,  истакао је он.

 

 


(ДАН, 28. 09. 2010.)
Датум: 28.09.2010
Close
Close