Радуновић: Представници Бундестага с разлогом заобилазе Владу Црне Горе

Потпредсједник Нове српске демократије и члан Одбора за међународне односе и европске интеграције Славен Радуновић поручио је да Гордану Ћуровић не би требало да чуди што је избјегавају представници Бундестага, једне од најразвијенијих демократских институција у Европи.
- Дитмар Ниман је потпуно очекивано најавио оснивање посебне посланичке групе у Европском парламенту која би се бавила питањима која муче Црну Гору. То је очекивано између осталог и зато што Скупштина Црне Горе није хтјела да прихвати предлог Нове да се формира одбор који би пратио борбу против организованог криминала и корупције-тврди Радуновић. Проблем министарке Ћуровић, додао је он, нијесу представници Бундестага него Влада коју она представља и резултати у последњих низ година.
- Могла би дати допринос побољшању стања у Црној Гори кад би се придружила онима који проблеме желе да представе на прави начин нашим европским пријатељима.На тај начин сигурно више не би била заобилаженa, рекао је Радуновић.
Он напомиње да се за разлику од домаћег јавног мњења, одређени представници међународне заједнице не задовољавају понуђеним видом борбе портив организованог криминала и корупције у Црној Гори. То се односи на начин на који ради Влада, односно, према Радуновићевим ријечима, проналажењу криваца међу неколико медицинских сестара које су добиле по кесу чипса за љубазно опхођење према пацијентима или полицајцу који је некоме опростио непрописно паркирање.
- Влада мора коначно да се ухвати озбиљно у коштац са озбиљним проблемима-казао је он.
Као примјере навео је тендерске процедуре или својевремену куповину Владиног авиона за десетине милиона еура преко фирме основане на основу личне карте непостојећег човјека.

 (Дан, 17. 09. 2010.)
Датум: 20.09.2010
Close
Close