Алексић: Aнтисрпство је идеологија СДП-а

Предсједник Скупштине и СДП-а Ранко Кривокапић најавио је да ће партија на чијем је челу, чланица владајуће коалиције, након што Црна Гора добије статус кандидата за приступ ЕУ отворити на Влади питање непоштовања одлуке суда о рушењу цркве на Румији.
Коментаришући Кривокапићеву изјаву посланик Нове српске демократије Будимир Aлексић је истакао да је познато како од оснивања СДП-а антисрпство и харанга на Српску православну цркву спадају међу кључне програмске циљеве ове странке.
- Политика СДП-а нема никакве везе са правима радника и социјалном правдом, јер она је са партнерима из ДПС-а створила приватну државу Црну Гору. И важно је знати да су водећи људи СДП-а идеолошки и персонално изашли из тоталитарног комунистичког шињела, и они су са собом понијели дух милитантног антитеизма, који је својствен тоталитарној комунистичкој идеологији. Па као такав, СДП је и препознат као борац против религије и цркве, али и основних грађанских и људских права, будући да је слобода вјероисповијести једно од темељних - каже Aлексић. Тврди да је за опозиционе странке дјеловање СДП, попут најновије Кривокапићеве изјаве, све већ виђено.
Посланик Нове је изразио наду да ће пошаст, као што је СДП, ускоро нестати из политичког живота Црне Горе.
- У увјерењу смо да овдје живимо под окупацијом. Турски окупатори су палили и унишатавали цркве, комунисти су касније забрањивали улазак у цркве, док су неке и уништавали. A пошто су СДП-у наслиједили особине и дух комуниста, не знам шта да друго закључимо до да смо још под окупацијом. Остаје нада да ће у овим, мада нерегуларним условима, демократске снаге успјети да спријече даље пропадање Црне Горе и смијене ову криминалну власт - казао је Aлексић.(ИС НОВЕ, ДАН, 15. 09. 2010.)
Датум: 16.09.2010
Close
Close