Ђукановић: Општине дугују странкама

Предсједник Извршног одбора Нове српске демократије Милутин Ћукановић каже у изјави за "Дан" да се странка којој припада суочава са огромним проблемима у процесу финансирања на локалном нивоу.
- Од Никшића, Пљеваља, Будве до Колашина, проблема има на претек. Чак има и неких општина гдје нас локална самоуправа закида за један дио средстава, који нама припада и против неких локалних самоуправа смо поднијели тужбе за наплату дуговања. Један разлог за те тужбе је због кашњења, а други због, како смо утврдили, нетачног обрачуна које оне врше.
По нашим процјенама, износ који нам дугују локалне самоуправе, по основу кашњења и нетачног обрачуна, креће се око 100.000 еура - изјавио је Милутин Ћукановић.
Функционер Нове српске демократије истиче да постоје општине које им не плаћају средства за рад ни по 15 мјесеци.
- Рецимо, Никшић је последње исплатио за мај 2009. године, у Пљевљима касне читаву 2009. и 2010. годину. За Будву да и не говоримо. Колашин цијелу 2009. и 2010 годину није нам ништа платио. A то како се сналазимо и може ли од тога странка да функционише на адекватан начин, рећи ћу вам да нема шта ту, морамо да се уклапамо у све. Да имамо нешто више новца, могли би урадити више пројеката, да ангажујемо експерте, примјера ради, да нам помогну у нашем парламентарном раду, и другим областима. Према томе, имамо колико имамо. Постоје процедуре за наплату дугова. Засад функционишемо најбоље што можемо у овим условима - рекао је Ћукановић.
(ДАН, 23. 08. 2010.)


 

 

 Датум: 23.08.2010
Close
Close