Ђукановић: О уништавању наоружања разговарати у Скупштини

Нова српска демократија (НОВA) најоштрије је осудила хапшење мјештана Голије и, како су навели, брутални обрачун полиције са становницима тог краја.
НОВA, како је саопштио предсједник Извршног одбора те странке Милутин Ђукановић, захтијева обустављање уништавања наоружања на том подручју.
Према његовим ријечима, Голијани и Пивљани су данима демократски протестовали и ничим нијесу изазвали полицију, која је на њихове мирне протесте одговорила употребом силе, и поред присуства дјеце и жена.
"Овакво понижавање часних и поштених људи говори о најнижем степену одговорности људи из Владе Црне Горе и неспособне никшићке локалне самоуправе, који по цијену свега желе да остваре свој наум, без обзира на то што на тај начин угрожавају животе Голијана'', каже се у саопштењу.
Ђукановић наводи да су протести, свуда у цивилизованом и демократском свијету, нормалан начин исказивања негодовања.
,,Aли пошто Црна Гора није демократска држава долази до оваквих немилих сцена у режији режима и њихових репресивних органа'', наводе из НОВЕ. Из те странке су предложили да се у тај проблем, који Влада и ,,њен неспособни министар (Боро) Вучинић не умију да ријеше'', укључи Скупштина Црне Горе и надлежни скупштински одбори, како би се кроз размјену аргумената дошло до најбољег решења.
,,Свакако да би од велике важности била и помоћ цивилног сектора и оних невладиних организација које су специјализоване за заштиту животне средине. Само на тај начин, транспарентном акцијом уз учешће бројних заинтересованих субјеката, може се доћи до превазилажења актуелне кризе'', саопштио је Ђукановић.
Он је навео да је тренутна ситуација неодржива, јер се, како је казао, ништа не може ријешити силом.
,,A репресивне акције државних органа свакако неће сприје�ити Голијане да истрају у одбрани својих права. Зато власт мора престати са употребом силе и под хитно ослободити све људе који су приведени у никшићки Центар безбједности'', наводи се у саопштењу.


(Агенција МИНА, 17. 08. 2010.)

 


 Датум: 18.08.2010
Close
Close