Радуновић: Оцјене Ројтерса оправдане

Оцјене агенције Ројтерс да ће повлачење премијера Мила Ђукановића изазвати нестабилност на свим нивоима, као и да црногорске институције нијесу спремне да се боре против организованог криминала и корупције, у Новој српској демократији сматрају оправданим.
Британска агенција је оцијенила да су могуће повлачење Ђукановића и свађа власти и предсједника Савјета Централне банке Љубише Крговића главни политички ризици којих се треба чувати у Црној Гори.
Славен Радуновић из Нове српске демократије сматра да је Ројтерс добро упознат са ситуацијом у Црној Гори.
,,Црногорске институције, поред тога што нијесу ни кадровски оспособљене за борбу против организованог криминала, не показују ни жељу да се тиме баве, а посебно тужилаштво, али ни полиција. Што се тиче Aгенције за националну безбједност, страх ме да они више доприносе развоју него борби против организованог криминала", рекао је Радуновић.
Он сматра да би Ђукановићево повлачење могло довести до нестабилности.
,,Мислим да је и Ђукановић тога свјестан, зато се толико говори о његовом насљеднику. Вјероватно се тражи особа која ће бар неко вријеме да одржи ситуацију стабилном за њега, док не исправи све своје гријехе из прошлости како не би био гоњен'', казао је Радуновић.


(Антена М, 04. 08. 2010.)
Датум: 05.08.2010
Close
Close