Радуновић: Криминал утиче на стабилност Црне Горе

У опозицији имају одређене резерве у односу на резултат истраживања, према коме је Црна Гора најстабилнија земља западног Балкана.
Представник Нове српске демократије у скупштинском Одбору за међународне односе Славен Радуновић поставља питања у вези валидности података које међународне организације, које се баве истраживањима, добијају са терена.
"Морам да будем искрен и да кажем да се врло често питам ко су људи који дају информације о стању у Црној Гори, јер ово није први пут да из иностранства долазе неке оцјене са којима ми грађани Црне Горе који овдје проводимо цијели живот никако не можемо да се сложимо.
Стање у Црној Гори вјероватно политички јесте стабилно у смислу да се никакав преврат не очекује. Међутим, ако је то оцјена за тако узак политички угао, онда је у реду, али ако се односи на укупно стање у Црној Гори онда се никако не бих могао сагласити са њом," казао је Радуновић.
Пошто је рекао да политички земљотреси у Црној Гори нијесу извјесни, Радуновић је појаснио који су то фактори који, по његовом мишљењу, не дају за право оцјенама да је Црна Гора најстабилнија држава у региону.
"Ја заиста не видим неку територијалну пријетњу по Црну Гору и то је тачно. Има, међутим толико других проблема који утичу на стабилност Црне Горе, а посебно организовани криминал и корупција, који полако само што не владају државом Црном Гором. Aко се то сматра стабилношћу онда је Форејн Полиси у праву. Мене је страх да није," рекао је Радуновић.(Радио Слободна Европа, 03. 08. 2010.)
 
Датум: 03.08.2010
Close
Close