Ђукановић: НОВА отворена за младе

Парламентарне странке у Црној Гори, желећи да повећају снагу и упориште у бирачком тијелу, на разне начине настоје да у своје редове привуку што већи број грађана. Посебно воде рачуна да чланске карте добије што је могуће више младих, како би на тај начин на дуже стазе осигурали њихове гласове. Методе за привлачење младих у партијске структуре крећу се од организације журки, концерата, семинара, путовања, па све до давања сталних или макар повремених радних мјеста и плата, одборничких или, за сада још у ријетким случајевима посланичких функција. Ипак, практично сви признају да добар дио младих људи у чланство њихових партија ступа пратећи своје родитеље који су страначки активисти или функционери.
Нова српска демократија, како нам је казао предсједник Извршног одбора Милутин Ћукановић, потпуно је отворена за пријем у чланство што већег броја младих људи којима се пружа могућност, тврди он, да обављају чак и веома одговорне функције у странци.
- Један од приоритета Нове је управо да привучемо што већи број младих и образованих људи. Проблем је то што млади, посебно на Универзитету, не показују много интересовања за процесе у друштву иако се тичу њихове будућности. То је штета за друштво у цјелини - казао је он. И Нова, како је нагласио, има своје организације младих, којима је у организационој структури доступно све подједнако као и члановима странке са најдужим стажом. Поред осталог, омогућава им се и да, кад год је потребно, учествују на семинарима и другим окупљањима у Црној Гори, региону и Европи.
И Ћукановић не крије да поред осталог на прилив нових младих чланова Нове има утицаја политичко опредјељење родитеља.
- Могу рећи да су скоро без изузетка дјеца чији су родитељи у чланству наше странке такође чланови и симпатизери Нове - подвукао је он.


(ДАН, 01. 08. 2010.)
Датум: 02.08.2010
Close
Close