Булајић: Грађани очекивано против чланства у НАТО

Грађани Црне Горе су против уласка Црне Горе у НAТО, а о чланству у ову политичко-војну организацију треба да одлучују на реферндуму, показује истраживање ЦЕДЕМ-а на узорку од 1.026 испитаника из 16 општина, Бијелог Поља, Берана, Пљеваља, Подгорице, Никшића, Цетиња, Херцег Новог, Улциња, Бара, Рожаја, Колашина, Плава, Будве, Тивта, Котора и Жабљака.
Посланик Нове српске демократије Стархиња Булајић казао је да је за очекивати било да грађани буду против чланства Црне Горе у НAТО.
- До јуче је Црна Гора била дио заједничке државе која је бомбардована 1999. године. За већину грађана 1999. година је била јуче. Као демократска странка залажемо се за референдум по питању чланства Црне Горе у НAТО, за демократско рјешавање проблема, да се добије недвосмислена подршка "за" или "против". Ни НAТО није за сумњиву већину. Као демократска странка подржаћемо одлуку народа - казао је Булајић.
Он је додао да је ово шанса чланица НAТО-а да помогне Црној Гори у борби против организованог криминала који је пријетња за безбједност државе, и тиме донесу наклоност грађана.(ДАН, 20. 07. 2010.)
Датум: 20.07.2010
Close
Close