Др Страхиња Булајић

Биографија:
Рођен је 03.08.1960. године у Никшићу. Отац, пок. Милутин, је био ратни војни инвалид и наставник српског језика, а мајка, пок. Васиљка (рођена Ераковић), је била учитељица. По националности је Србин.
Основну и средњу школу је завршио у Никшићу. Дипломирао је на Геолошком факултету Универзитета у Београду, Смјерови за истраживање лежишта минералних сировина - Катедра за економску геологију. На истој катедри је магистрирао и докторирао. Аутор је, или коаутор, више научних радова, студија, елабората и монографије из области геолошких истраживања, рудничке и економске геологије, управљања квалитетом минералних сировина, геолошких карактеристика лежишта енергетских минералних сировина, изучавања енергетско-економских карактеристка лежишта различитих фосилних горива и њихове валоризације у енергетске сврхе, термоенергетике и друго. Радио је у Електропривреди Црне Горе у Служби развојних истраживања и Ф.Ц. Производња, као Главни инжењер за термоенергетска горива, а потом као Савјетник директора. Од априла 2009. године је посланик Нове српске демократије у Скупштини Црне Горе.
У странци је обављао функцију предсједника Економског савјета. Од фебруара 2009. године налази се на мјесту подпредсједника Нове српске демократије. Члан је Главног одбора и Предсједништва странке.
Ожењен је супругом Жаном и има двоје дјеце, сина Богдана и кћерку Мају.

 

Парламентарне функције

  • Члан - Посланички клуб Нове српске демократије (НОВА)
  • Члан - Одбор за туризам, пољопривреду, екологију и просторно планирање
  • Члан - Комисија за праћење и контролу поступка приватизације

 


 
 

 

 
Датум: 02.03.2010
Close
Close