Радуновић: НОВА и опозиција опредијељени за европски пут

 
Потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић разговарао је у Ослу са генералним секретаром Парламентарне Скупштине ОЕБС, г. Спенсером Оливером.
Радуновић и Оливер састали су се на маргинама 19. Годишњег засиједања Парламентарне Скупстине ОЕБС - ,,Владавина права-борба против транснационалног криминала и корупције'', које се од 6. до 10. јула одржава у главном граду Норвешке.
Генерални секретар ПС ОЕБС упознао је потпредсједника Нове са кадровским промјенама унутар Парламентарне скупштине, а размијењена су мишљења о проблему организованог криминала и корупције у Црној Гори. Радуновић је казао да је неопходно да Црна Гора што прије постане равноправан фактор у напорима медјународне заједнице да се избори са проблемом организованог криминала и корупције. Саговорници су изразили наду да ће Црна Гора испунити стандарде потребне за пуноправно укључење у међународну заједницу. Радуновић је истакао да су Нова српска демократија и комплетна удружена опозиција, чврсто опредијељени за европски пут Црне Горе, уз усвајање свих демократских стандарда. Он је нагласио да је управо ефикасна борба против организованог криминала и корупције један од круцијалних услова како би се задобило повјерење међународне заједнице.
Радуновић и Оливер су, такође, разматрали и питања везана за политичку ситуацији у региону Западног Балкана.


ИНФОРМAТИВНA СЛУЖБA НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРAТИЈЕДатум: 08.07.2010
Close
Close