Радуновић: Препорука ЕК није готова ствар

 Влада Шведске сматра да недавни извјештај Европске комисије открива бројне празнине у црногорском државном апарату и мишљења је да о томе треба прибавити више информација прије него одлука о преговорима о приступању са Црном Гором буде усвојена.

Посланик Нове српске демократије Славен Радуновић рекао је да је став Шведске потврда навода да препорука Европске комисије није готова ствар. 
– Раније смо указивали да су власти у Црној Гори урадиле козметичке промјене а да конкретних и видљивих резултата у борби против криминала и корупције нема. Неке од европских земаља дијеле мишљење нас из опозиције у Црној Гори, и постоји озбиљна могућност да на одређени период буду заустављени даљи интеграциони процеси док се у Црној Гори не десе промјене које могу да омогуће ефикаснију борбу против криминала – казао је Радуновић. 
Према његовој оцјени, како сада ствари стоје, повезаност људи са криминалним досијеима и људи који воде Црну Гору, наводи на сумњу да не може да се деси оно што сви очекујемо.
– А то је да се ухапсе неки од најпознатијих криминалаца, како из свијета шверца дроге, тако и из других сфера криминала – каже посланик Нове.
 
 
 
(ДАН, 23. 06. 2012.)Датум: 24.06.2012
Close
Close