Радуновић: ДПС доживљава Црну Гору као своју приватну државу

 Калкулације око датума одржавања парламентарних избора јасно показују да Демократска патија социјалиста (ДПС) доживљава Црна Гора као своју приватну државу, оцијенио је потпредсједник Нове српске демократије (НОВА) Славен Радуновић.

,,Уопште се не размишља ни о томе да има још годину до истека регуларног мандата и да, кад је скраћивање мандата посланицима у питању, треба да се изврше консултације и објасне разлози због чега је то тако'', казао је Радуновић агенцији МИНА.
Према његовим ријечима, ДПС по старом ,,добром'' обичају, само калкулише који је њима најбољи термин да би злоупотријебили тренутно релативно задовољство грађана неком актуелном ситуацијом.
,,Због тога су датуми које чујемо у посљедње вријеме, 23. или 30. септембар у оптицају, јер се рачуна да ће након љетње сезоне и колико-толико успјешне туристичке сезоне, ситуација у том моменту бити мало повољнија у Црној Гори и да ће то дати предност у предизборној трци ДПС-у и Социјалдемократској партији (СДП)'', навео је Радуновић.
Очекује се, како је казао, и добијање датума преговора, па на основу те двије чињенице владајућа коалиција мисли да побиједи на изборима и задржи власт.
,,Што се тиче НОВЕ, нас занима првенствено да се обезбиједе фер услови и релативно слична почетна позиција за све учеснике у изборној трци'', рекао је Радуновић.
У НОВОЈ сматрају и да, уколико на јесен буду парламентарни избори, у исто вријеме треба да буду одржани и предсједнички избори.
,,Прво из разлога штедње, а друго из политичких разлога, јер уколико предсједник Црне Горе мисли да треба да се прије времена одрже избори за посланике, требало би и да провјери и свој мандат'', закључио је Радуновић.
 
 
(Агенција МИНА, 21. 06. 2012.)
 Датум: 21.06.2012
Close
Close