Радуновић: НАТО базе воде у ропски положај

 Нова српска демократија бориће се на све дозвољене начине против пуноправног чланства Црне Горе у НАТО-у, поручио је посланик Нове Славен Радуновић. Коментаришући најаве да ће се у нашој држави изградити хеликоптерски центар за обуку пилота Сјеверноатлантског савеза, он је истакао да ће промовисати анти-НАТО ставове и неутралност Црне Горе.

Министар вањских послова и европских интеграција Милан Роћен потврдио је да је Црна Гора партнерима у НАТО-у понудила изградњу хеликоптерског центра за обуку пилота, изражавајући наду да ће та понуда бити прихваћена. Радуновић је поручио да ће Нова на све начине покушати да спријечи улазак Црне Горе у Алијансу.
-То ћемо чинити истицањем наших анти-НАТО ставова у Скупштини и медијима и формирањем фронта за организовање референдума на којем ће се грађани изјаснити о уласку у Алијансу. Желимо да предводимо анти-НАТО кампању и потрудићемо се да и кроз цивилни сектор пропагирамо мирнодопске идеје и неутралност Црне Горе, истакао је Радуновић.
Наглашава да би отварање база НАТО снага значило ропски положај Црне Горе у следећем периоду.
-Познато је какав је однос држава домаћина и НАТО база. Војници који су припадници тих база су заштићени и могу да раде шта хоће, а да им се не суди по локалним законима, што не смијемо дозволити, сматра Радуновић.
Истиче да је неопходно објаснити младима зашто је боље да Црна Гора остане неутрална земља.
 
 
(ДАН, 17. 06. 2012.)Датум: 17.06.2012
Close
Close