Радуновић: Нешто се мијења у ЕУ

 Пошто се у Црној Гори, већ дуже вријеме, подразумијева да ће се почетак приступних преговора са ЕУ одобрити током јуна, изјава шефа Одјељења за Црну Гору у Генералном директорату Европске комисије (ЕК) за проширење Дирка Лангеа, који је јасно нагласио да у том контексту постоји значајно "али", у дијелу јавности схваћено као"хладан туш".

Ланге је у контексту очекивања одобрења приступних преговора Црној Гори, рекао да позитивна препорука Европске комисије не значи да ће Европски савјет тако и одлучити. Европски званичник је, током службене посјете Црној Гори, јасно ставио до знања да није све завршено.
Функционер Нове српске демократије и члан скупштинског Одбора за међународне односе и европске интеграције Славен Радуновић се, између осталог, позива на недавно емитован документарац Би-би-сија у ком је Црна Гора окарактерисана као мафијашка држава и каже - нешто се мијења у политици ЕУ.
"Ја сам прије неколико дана рекао да смо почели преговоре, да се радујемо јер посљедње информације из Европе које су долазиле, посебно она емисија на Би-би-сију, који је јавни сервис Велике Британије показују да се нешто мијења у политици земаља ЕУ и да не треба трчати са оцјенама да је све завршено и да ћемо да добијемо датум преговора. Ја бих наравно волио да смо све рокове испоштовали и све захтјеве који су нама предочени, али нама је очигледно важно само да задовољимо форму и посматраче из иностранства", каже Радуновић.
 
 
(Радио Слободна Европа, 11. 06. 2012.)Датум: 13.06.2012
Close
Close