Алексић: Предлог СДП-а је бесмислен

 Нова српска демократија је оцијенила да је неприхватљив предлог Социјалдемократске партије о кодексу понашања посланика, наводећи да би најприје требало побољшати услове за рад посланика у парламенту.

Посланик НОВЕ Будимир Алексић казао је да је предлог СДП-а неприхватљив, бесмислен и "најава својеврсне цензуре".
Он је оцијенио да у Кодексу постоје потпуно инфатилни предлози, "на примјер да човјек не може да пије воду док траје сједница, или да се не смију користити публикације што је врло битно за одређене тачке дневног реда".
“Не могу да схватим да озбиљан човјек то предлаже. Такав предлог се граничи са инфатилношћу и заиста сам запањен шта све предлажу представници власти, и раније је било разних предлога али овим сам просто шокиран”, казао је Алексић агенцији МИНА.
Он сматра да би се прије уређивања правила понашања посланика, требали побољшати услове за рад у парламенту, "јер се из авиона види да је скупштинска зграда неусловна".
"Посланици буквално немају гдје да сједе него се "тискају" као у градском превозу. Треба направити зграду парламента и обезбиједити услове за пристојан рад, али то никоме не пада на памет него су сјетли Кодекса којим се још више ограничавају и обесмишљавају услови за рад", прецизирао је Алексић.
 
(Агенција МИНА, 10. 06. 2012.)Датум: 10.06.2012
Close
Close