Лабудовић: ВК покушала да нађе алиби за поступке власти

 Функционер Нове српске демократије Емило Лабудовић рекао је да је ВК покушала да нађе алиби за поступке власти. Истиче да је Венецијанској комисији стало да се уставне промјене што прије заврше како би нам наметнули нови задатак.

То је саопштио коментаришући поруку предсједника Венецијанске комисије Ђани Букикија да уставне промјене треба усвојити без условљавања другим питањима.
– Док сам образлагао наше разлоге, он је климао са одобравањем на исти начин као што је подржавао и ставове оних који би да мимо договарања и консензуса заврше читаву ствар. Венецијанску комисији интересује да уставна рјешења буду у духу стандарда ЕУ. Букикио нас је подсјетио да не постоје утврђени стандарди који важе за све земље, већ да су рјешења различита. Веома им је стало да се до тих рјешења дође уз најшири могући консензус – каже Лабудовић. У Венецијанској комисији, тврди он, потпуно разумију потребу да се до консензуса дође и не разумију упорно одбијање и глувоћу власти пред чињеницом да консензуса нема. 
– Наравно, уколико власт негдје не крије кеца у рукаву, у виду довољног броја руку да ово прође уз мале уступке. Важан нам је Брисел, али нам је важнија Црна Гора и интерес грађана које заступамо од тапшања по рамену представника ВК, Европског савјета или било кога. Сви ће они да буду и прођу, ми остајемо овдје – закључио је Лабудовић.
Осим рјешења која се тичу правосуђа, опозиција тражи и да српски језик буде службени, тробојка народна застава, скраћење химне, као и да се дефинише да Срби и Црногорци не могу бити мањина.
 
 
(ДАН, 01. 06. 2012.)Датум: 01.06.2012
Close
Close