Радуновић: Не можемо стално да гледамо према Бриселу

- Подршка од стране Европске комисије за нас из НОВА-е је очекивана. Комесаријату за проширење је посао, да будемо искрени, да се Европска унија проширује, тако да баш са Црном Гором има најбољу варијанту да задржи тај процес, јер је Црна Гора мала, а њена економија малтене небитна за Европску унију, па не може, све и да хоће, негативно да утиче на кретања у Европској унији, казао је потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић за Портал Аналитика.
Он је, поводом јучерашњег извјештаја Европске комисије, којим се препоручује отварање преговора са Црном Гором, казао да се на тај начин задржава тренд проширења, а да се не уђе у евентуалне штетне последице које би могле да се десе „увођењем у игру неког играча који није увијек спреман да игра на истом нивоу са државама које су већ у ЕУ“.
„Ми из НОВА-е наставићемо да критикујемо Владу Црне Горе због оних ствари због којих је критикује и Европска комисија, а то што је то Европској комисији можда недовољан разлог да повуку неке оштрије потезе, не аболира нас из опозиције и из општеграђанског сектора у Црној Гори да се изборимо за боље услове за живот наших грађана, јер се овдје ипак ради о нашој кожи. Не можемо стално да гледамо према Бриселу и што је Брисел рекао“, каже Радуновић.
Он додаје да су замјерке ЕК у извјештају толико озбиљне, да је „веома чудно да су им противтежа похвала за учињене помаке, а да ми сви знамо да помака практично нема, посебно када је у питању корупција“.
„Ниједан озбиљан случај корупције није истражен ни пресуђен, и ништа се није промијенило од дана кад су започете еуроинтеграције Црне Горе кад је питању корупција. На пољу борбе против организованог криминала неких помака има, али само под притиском међународне заједнице и земаља из окружења“, закључује Радуновић.
 


(Портал Аналитика, 23. 05. 2012.)
Датум: 23.05.2012
Close
Close