Радуновић: Ослободиће се и Црна Гора

Грађани Црне Горе требало би да покажу жељу за промјенама, попут бирача у Србији, гдје је лидер Српске напредне странке Томислав Николић у другом кругу избора побиједио досадашњег предсједника државе Бориса Тадића. То је кључна оцјена аналитичара и опозиционих странака из Црне Горе везана за исход предсједничких избора у Србији.
Нова српска демократија задовољна је побједом Томислава Николића на предсједничким изборима у Србији и очекује да ће такав исход донијети добробит и за Србе у Црној Гори. Потпредсједник Нове Славен Радуновић казао је да га радује што су грађани Србије довољно храбри и свјесни потребе да се нешто мијења.
-Све оно што одлуче грађани Србије, за све нас Србе у региону и дијаспори је добродошло. Радујем се избору Николића за предсједника Србије, између осталог зато што Нова и Српска напредна странка имају пуно сличних погледа на будућност региона. Надам се да ће Николић, као што је и обећао, бити предсједник свих грађана Србије и да ће посебну пажњу посветити односима са Србима у дијаспори и региону, што је и најавио након објављивања резултата избора, навео је Радуновић.
Нада се и скором формирању власти у Србији која, како је казао, треба да ту земљу покрене са мртве тачке у економском смислу, али и на плану оздрављења друштва „израњаваног” последњих двадесетак година.
-Свака промјена доноси нешто боље тако да се надам да ће након избора Николића односи Србије и Црне Горе ићи стално узлазном путањом. Убијеђен сам да ће Николић томе дати пуни допринос, само нијесам сигуран у однос црногорских властодржаца којима је мање битно ко је предсједник Србије. Њима је проблем Србија сама по себи. Надам се да ће Николић, као искусан и мудар политичар наћи начин да побољша односе двије земље, посебно Срба, који су тренутно у Црној Гори грађани другог реда наглашава Радуновић. Нова ће, како је најавио, томе дати пуни допринос будући да има одличну сарадњу са Николићем и СНС-ом.
-Србија је управо добила трећег предсједника после Милошевића. Грађани Србије су се ослободили страха, грађани Црне Горе нијесу. Мање је битно ко је предсједник, а више да ДБ, 20 еура, полиција, директори школа, завода за запошљавање и сличних организација не детерминишу пресудно резултате избора. Срећна си Србијо, јер мијењаш кад ти се неко не свиђа. Ослободиће се и Црна Гора, знам то, закључио је Радуновић.
 


(ДАН, 23. 05. 2012.)
Датум: 23.05.2012
Close
Close