Радуновић: Срби су закинути

 Посланици у црногорском парламенту нијесу спремни да се добровољно одрекну дијела посланичких плата како би попунили рупе у државном буџету. Они су у изјави за „Дан” казали да смањење њихових личних примања није најбољи начин за ублажавање последица економске кризе, као и да посао који обављају заслужује веће дохотке. Дио опозиционих парламентараца радије би новац од плате дао грађанима којима је он неопходан, него Влади.

У оквиру мјера штедње у државној каси, Влада је предложила смањење зарада јавних функционера од седам одсто. 
Посланичка плата функционера Нове српске демократије Славена Радуновића износи 1.570 еура, али он истиче да се не би добровољно одрекао дијела зараде у корист буџета. 
–Уколико се донесе одлука да се смање плате за седам одсто бићу за то, али бих више волио да могу сам да располажем са тим дијелом плате и да га дам некоме за кога сматрам да би му било најпотребније – нагласио је Радуновић. 
Није задовољан начином на који се дистрибуирају средства из буџета према грађанима Црне Горе који су српске националности.
– Срби, као народ, врло су закинути и имају неупоредиво мањи број плата из буџета у односу на проценат становништва који је црногорске националности – навео је Радуновић.
 
 
(ДАН, 12. 05. 2012.)Датум: 13.05.2012
Close
Close