Радуновић: Животни стандард је предност европских интеграција

 На дан када Европа обиљежава 62. године од када је Роберт Шуман представио предлог креирања организоване Европе, који се сматра претечом Европске уније, парламентарци су оптимисти по питању уласка Црне Горе у ЕУ. Очекују да ће Црна Гора гајити вриједности које Унија, као заједница демократских земаља има, као и да ћемо проблеме брже рјешавати.

у Новој српској демократији истичу да су животни стандарди који су успостављени у земљама чланицама ЕУ најважнија предност европских интеграција.
– Поред доброг стандарда грађана, и неки од проблема који постоје у Црној Гори најлакше ће бити ријешени приступањем Унији и испуњавањем обавеза које нам се намећу на европском путу. Рачунамо да ћемо у европској породици омогућити права која су тренутно ускраћена српској језичкој заједници и српском народу - поручио је посланик Нове Славен Радуновић.
Црна Гора је у децембру прошле године добила условни датум за почетак приступних преговора са ЕУ. Преговори ће бити отворени у јуну 2012. уколико наша држава до тада испуни низ услова.
Када је у питању спремност Црне Горе за улазак у ЕУ, Славен Радуновић сматра да у ДПС-у нема довољно политичке воље за приступ Унији јер он подразумијева губљење инструмената моћи који су непојмљиви у земљама развијене деморатије. 
– Мислим на ситуацију у којој је вођа режима Мило Ђукановић, који је апсолутни господар свега у Црној Гори. То је нешто чега ће се власти тешко одрећи и уједно највећа препрека нашој земљи на путу ка ЕУ - подвукао је Радуновић.
 
 
(ДАН, 09. 05. 2012.)Датум: 10.05.2012
Close
Close