Ђукановић: ЦП брука држављане Црне Горе који живе у Србији

На недјељним општим изборима у Србији најмањи број гласова добила је Црногорска партија, чији је носилац листе био Ненад Стевовић, са 0,09 одсто гласова.
Према прелиминарним резултатима, број гласова које је освојила Црногорска партија је свега пар стотина, што је чини неславним рекордером, не само на Балкану, већ вјероватно и у Европи.
Ова политичка странка, која се годинама у јавности залаже за афирмацију права црногорског народа у Србији, очито да није стекла повјерење бирача.
Предсједник извршног одбора Нове српске демократије Милутин Ђукановић у изјави за „Дан” истиче да је Црногорска партија представништво црногорске Агенције за националну безбједност.
- Лично сматрам да је остварила најлошији резултат у Европи, од када постоји парламентарни систем. Односно, да није освојила ни 0,1 одсто гласова. Колико знам, мислим да никада у Европи ниједна партија није освојила мање гласова. Овај неславан рекорд је за Риплија, сматра Ђукановић.
Он каже де је реално питање која је уопште сврха постојања Црногорске партије.
- Ова партија само брука држављане Црне Горе који живе у Србији. Иако у Србији има скоро 300.000 држављана Црне Горе, погледајте само колико је освојила гласова. А онда сагледајте колико јој последњих година у Црној Гори простора дају државни медији, закључио је Милутин Ђукановић.
 


(ДАН, 09. 05. 2012.)
Датум: 09.05.2012
Close
Close