Радуновић: Србија иде даље у правцу демократизације

Како на резултате општих избора у Србији одржаних у недјељу гледају представници власти и опозиције у Црној Гори и како ће се коначан епилог србијанских избора одразити на будућност српско-црногорских односа и односа у региону?
У Новој српској демократији, која није скривала да су њен фаворит на изборима Напредна странка и њен кандидат за предсједника Томислав Николић, кажу да се није десило ништа неочекивано и да су у постизборној комбинаторици све опције отворене.
На питање да ли то значи да у Новој прижељкују Томислава Николића као новог предсједника Србије и нову владајућу коалицију коју би чинили Николићеви напредњаци и Дачићеви социјалисти, Славен Радуновић одговара:
"Што се тиче наших очекивања и жеља она су наравно у том правцу и ми смо рекли да је наш фаворит господин Томислав Николић у комбинацији са ДСС Војислава Коштунице, да би ми вољели да они формирају владу након избора. Наравно, не могу сами да формирају владу него би најреалније било очекивати да то ураде са СПС. Све су карте на столу и мислим да је свака могућност реална".
Питали смо и у ком смјеру иде Србија и како ће се коначан епилог њених избора одразити на српско–црногорске односе и на релацију званичног Београда и Подгорице.
Славен Радуновић из Нове оцјењује:
"Мислим да Србија иде даље у правцу демократизације, мислим да је ту и значајно одмакла и у односу на Црну Гору. Сигуран сам да односи између Србије и Црне Горе највише зависе од Црне Горе. Црна Гора, односно њена власт у посљедњих 10 до 15 година једноставно није имала добре намјере када су у питању добросусједски односи са Србијом. Србија је стално прозивана као кривац за било какав проблем у односима и мислим да до озбиљног побољшања односа не може да дође док са власти не пође главна препрека, а то је Мило Ђукановић".
 


(Радио Слободна Европа, 07. 05. 2012.)

 
Датум: 08.05.2012
Close
Close