Лабудовић: Друштво апсолутне неслободе

 Црна Гора није слободна држава и било би узалудно очекивати да у таквој земљи медији буду слободни, оцијенили су представници црногорске опозиције. Они су, коментаришући најновији извјештај невладине организације „Фридом хаус” у којем је Црна Гора сврстана у земље дјелимично слободне у погледу медијских слобода, казали да је репресивна власт довела до тога да ниво медијских слобода не буде задовољавајући.

Данас се обиљежава Свјетски дан слободе медија, а Црна Гора је у најновијем извјештају америчке невладине организације „Фридом хаус” у погледу медијских слобода оцијењена као дјелимично слободна држава. 
Посланик Нове српске демократије Емило Лабудовић сматра да Црна Гора није слободна држава, као и да би било узалудно очекивати да у земљи у којој царује неслобода медији буду слободни.
– Црногорско друштво, оптерећено једноумљем и наслеђем у којем се вођа персонификује до нивоа бога, је партијско друштво апсолутне неслободе и не може да пружи слободу никоме, па ни новинарима – истакао је Лабудовић.
Сматра да је мисао о слободи медија у Црној Гори утопија, али и да медији неће бити слободни све док се држава не ослободи у осталим областима. 
У извјештају „Фридом хауса”, од укупно 197 земаља, Црна Гора је пласиранана 76. мјесто, поред Источног Тимора и Србије. 
 
 
(ДАН, 03. 05. 2012.)Датум: 03.05.2012
Close
Close