Алексић: Власт почива на тајној полицији и изборној крађи

Недавно одржани локални избори у Херцег Новом и Тивту показали су да Демократска партија социјалиста и даље ужива највеће повјерење грађана, упркос великом незадовољству и све чешћим грађанским протестима. Ситуација у којој ДПС добија највећи број гласова, а грађани истовремено изражавају револт према начину на који та странка управља државом, је више него апсурдна.
Дио опозиције сматра да „тајна успјеха” ДПС-а лежи у корумпираним грађанима, али и да се највећа партија у циљу остваривања добрих резултата неријетко служи изборним крађама.
Посланик Нове српске демократије Будимир Алексић истиче да овај дугогодишњи проблем захтијева детаљну и озбиљну анализу.
– Они који подржавају власт то раде из више разлога. Неки гласају из љубави и дубоког увјерења да је то исправно, док већина гласа из интереса. Има и оних који то чине из страха – сматра Алексић.
Наглашава да резултати избора не одражавају свеукупну вољу гласача.
– Осим страха за који су заслужни тајна полиција и манипулације медија који подржавају режим, присутан је и фактор изборне крађе. То су стубови на којима почива ова власт – оцијенио је посланик Нове.
 


(ДАН, 16. 04. 2012.)
Датум: 17.04.2012
Close
Close