Лабудовић: Лукшић без капацитета

Посланик Нове српске демократије Емило Лабудовић оцијенио је да реформа Устава неће бити завршена до јуна, као и да премијер Игор Лукшић покушава да окриви опозицију за то.
Лукшић је казао да је Влада иницирала уставне измјене у области правосуђа због европских интеграција, али да је опозиција то искористила да затражи промјене Устава због идентитетских питања.
Лабудовић је, у изјави за „Дан”, истакао да „Лукшић занемарује чињеницу да му је то што му је, наводно, сад искрсло пред очи било познато када је покренута прича о уставним промјенама”.
– Тог истог момента му је било стављено до знања да без пакета који подразумијева промјену свих норми у Уставу које га чине недемократским, стигматизују један народ, и који језичку већину ставља у подређени положај, и многа друга рјешења која Црну Гору не представљају као земљу једнаког правног положаја свих грађана и народа, да ове промјене које од нас тражи Европа не могу да прођу као појединачан акт. Лукшић је на вријеме знао да без тога неће моћи да обезбиједи двотрећинску већину у парламенту – тврди Лабудовић.
Наглашава да премијер нема довољно капацитета у сопственој партији да покрене и доведе до краја дијалог са опозицијом.
– Демократски је то што ДПС и Лукшић користе већинску позицију за реализацију својих политичких и дневних интереса, док једино средство које је опозицији на располагању и које је такође демократско, они сада проглашавају уцјеном и антиевропским ставом. Ми смо небројено пута рекли да нам је важна Европа, али и да су нам наша позиција у Црној Гори и положај грађана које представљамо много важнији – поручио је Лабудовић, додајући да се без рјешавања круцијалних проблема, не може ријешити оно што долази послије тога.
 


(ДАН, 15. 04. 2012.)
Датум: 15.04.2012
Close
Close