Радуновић: ДПС-у у Херцег Новом нијесу помогли ни притисци

Опозициона коалиција ће након избора у Херцег Новом сачувати власт у тој општини, оцијенио је потпредсједник Нове српске демократије (НОВА) Славен Радуновић, наводећи да Демократска партија социјалиста (ДПС) упркос свим притисцима није успјела да освоји већину у локалном парламенту, преноси Мина.
Демократска партија социјалиста (ДПС) имаће највише одборника у Скупштини општине Херцег Нови, али ће Социјалистичка народна партија (СНП), Нова српска демократија (НОВА), Покрет за промјене (ПЗП) и Народна странка имати већину у локалном парламент.
ДПС је освојила 14 мандата, СНП 12, Нова три, ПЗП и Социјалдемократска партија по два и НС и Новска листа по једног одборника.
Радуновић је казао агенцији Мина да је задовољан резултатима избора.
„Опозициона коалиција која је и до сада била на власти, појачана Новом која први пут има три одборника у локалном парламенту, може да сачува власт. Битно је и што ДПС, упркос притисцима и привилегијама које има као партија која врши власт на државном нивоу, није успјела да освоји већину“, рекао је он.
Радуновић сматра да ће Народна странка (НС) формирати власт са другим опозиционим партијама,“јер је њихов став да не сарађују са СДП-ом на било ком нивоу“.
„А пошто би за сваку власт осим ДПС-а требао и СДП, не вјерујем да је тако нешто могуће посебно што је НС била заједно на листи са Странком српских радикала, и било би сулудо очекивати да би могли да направе такав потез“, прецизирао је он.
Према његовим ријечима, резултати избора у Тивту су очекивани.
НОВА је, како је навео, задовољна резултатом јер је у тој општини добила више гласова у односу на парламентарне изборе из 2009. године.
 


(Агенција МИНА, 08. 04. 2012.)
Датум: 09.04.2012
Close
Close