Радуновић: Нећемо учествовати у уставним промјенама

 Према ранијем захтјеву Брисела неопходно је смањити политички утицај на начин избора предсједника Врховног суда и избора састава судског и тужилачког савјета. 

Међутим, опозиција је истакла захтјев да уз уставне промјене у области правосуђа, буде промијењен и дио устава који се односи на идентитетска питања, односно да српски језик буде службени и тробојка народна застава.
Након сугестија европских парламентараца који се ових дана налазе у Црној Гори да опозиција не би требало да условљава уставне промјене питањима која се тичу језика и националних симбола, питали смо Славена Радуновића из Нове српске демократије, да ли ће ова партија одустати од свог захтјева или га одложити. Радуновић каже да та партија неће учествовати у промјенама Устава.
"Потпуно смо незадовољни односом наших колега према нашим амандманима и према нашим предлозима уставних промјена тако да могу да поручим, барем што се тиче Нове српске демократије да сигурно нећемо бити дио двотрећинске већине која је потребна за усвајање оних измјена које предлаже ДПС. Једноставно од нас не могу да очекују сарадњу по било којем питању док се не исправе крупне грешке и док српски језик не буде поново службени језик и све оно што смо још тражили", каже Радуновић.
 
 
 
(Радио Слободна Европа, 05. 04. 2012.)Датум: 05.04.2012
Close
Close