Радуновић: Ништа значајно није учињено у борби против криминала

У Црној Гори се од последњег састанка Парламентарног одбора Европске уније и Црне Горе за стабилизацију и придруживање (ПОСП) ништа значајно није учињено у борби против организованог криминала и корупције, оцијенио је члан Одбора Славен Радуновић.
ПОСП се састаје два пута годишње, у Бриселу и Подгорици, након чега се постиже заједничка декларација и препоруке које се упућују црногорским и европским институцијама, које одлучују о даљим корацима Црне Горе на путу ка Унији. Четврти састанак ПОСП биће одржан у Подгорици 2. и 3. априла.
Медији су раније пренијели да су европски парламентарци предложили својим црногорским колегама, да се у Декларацији наведе да је ради даљег напретка Црне Горе потребно процесуирање предмета корупције међу високим званичницима, ,,све до коначне пресуде''.
Радуновић је рекао агенцији МИНА да опозиција спрема више амандмана, и да очекује да ће промијенити коначан текст Декларације.
Према његовим ријечима, амандмани ће се односити на борбу против организованог криминала, уставне промјене и дискриминацију.
,,Прецизније би требало да буде формулисана одредба Декларације која се односи на високе званичнике, јер су многи од њих заслужили да њихов рад буде провјерен од Тужилаштва,а постоји доста индиција да су уплетени у озбиљне корупционашке афере'', рекао је Радуновић.
Он је оцијенио да од последњег састанка ПОСП-а ништа значајно није учињено у борби против организованог криминала и корупције, и подсјетио на афере Листинг и Телеком.
Радуновић је оцијенио да је, како је рекао, срамна чињеница да Тужилаштво више од мјесец није успјело да пошаље замолницу Сједињеним Америчким Државама како би добили информације о афери Телеком.
,,Надам се да ће европски парламентарци бити свјесни да помогну грађанима да на квалитетан начин ријеше проблеме на путу евроинтеграција, а не да учествују у славодобитним изјавама којима би се китила актуелна власт у Црној Гори, а да се не оствари никакав напредак у борби против корупције'', закључио је Радуновић.
 


(Агенција МИНА, 30. 03. 2012.)
Датум: 30.03.2012
Close
Close