Ђукановић: МУП не реагује на кршење закона у локалним самоуправама

 Министарство унутрашњих послова је под контролом владајуће структуре и зато не реагује када постоје кршења закона у локалним самоуправама, сапштено је из опозиције. Служба за односе са јавношћу МУП-а јуче није одговарала на захтјев „Дана” да прокоментаришу опозиционе оптужбе. 

Предсједник Извршног одбора Нове српске демократије Милутин Ђукановић сматра да постоје политички разлози зашто Министарство унутрашњих послова не реагује када су у питању, између осталих, дешавања у општини Андријевица и Будва.
Врховни суд недавно је потврдио одлуку Управног суда о незаконитој смјени бившег предсједника локалне скупштине Андријевица Веселина Раденовића, али су се одборници Демократске партије социјалиста оглушили о судске одлуке и изабрали Звонка Вуковића за предсједника скупштине. 
Милутин Ђукановић сматра да је МУП, на чијем челу је Иван Брајовић под контролом владајуће структуре у Црној Гори. 
– На челу МУП- а налазе се препознатљиви партијски функционери и, умјесто да служе интересима грађана, они раде у корист партија које су на власти. Институције су далеко од правне државе, јер у Црној Гори влада партијска држава – казао је Ђукановић.
Он напомиње да је демократизација друштва рјешење за нереаговање МУП-а када су у питању локалне самоуправе. Он сматра да значајне функције треба да обављају професионалци, а не партијски војници.
 
 
(ДАН, 26. 03. 2012.)Датум: 27.03.2012
Close
Close