Лабудовић: Све узалудно без двотрећинске већине

Посланик Нове српске демократије Емило Лабудовић истакао је да је веома дискутабилно да ли се може говорити о амандманима које је припремила радна група, имајући у виду да сједници нијесу присуствовала дојица представника опозиције.
– Нас те појединости не интересују, а ни прича о промјенама Устава у области правосуђа, све док се на тапет заједно не ставе и промјене које интересују нас, и док се не уђе у детаљно разматрање свих уставних норми које онемогућавају апсолутну равноправност свих грађана. Све до тада могу они да пишу оваква или онаква рјешења, да тужилаштво регулишу уставом или посебним законом. Јасно је да то раде да би лакше могли да направе законску манипулацију са позицијом тужилаштва – каже Лабудовић.
Подвукао је да „не вриједи расправљати о концепцији уставних амандмана док се не постигне неопходна двотрећинска већина за њихово усвајање”.
– Могу да напишу и најбоље амандмане и да се са њима сложи не Венецијанска комисија, него и УН, али док се овдје не постигне двотрећинска већина спремна да их прихвати, све је залудан посао – наглашава Лабудовић.
Посланик ДПС-а Миодраг Вуковић тврди да је Одбор за уставна питања предлог амандмана на Устав усвојио у складу са прописима. Сматра да опозицији не одговара што и на том нивоу није могла да блокира процес. Вуковић је Мини рекао да није превелики оптимиста да ће измјене Устава бити усвојене на коректан начин и благовремено.
 


(ДАН, 21. 03. 2012.)
Датум: 21.03.2012
Close
Close