Радуновић: У радне групе требало укључити и опозицију

 Нова српска демократија сматра да је у радним групама за поглавља 23 и 24 требало укључити и стручњаке из опозиције.

 
Потпредсједник НОВЕ Славен Радуновић сматра да је у преговорима требало укључити све снаге у друштву. ,,Ту мислим не на посланике већ на стручњаке из опозиционих редова или оних који су јој ближи''.
 
Радуновић је навео да су развијене земље у преговоре укључиле и опозицију јер су биле свјесне комплексности читаве процедуре. 
 
,,Црна Гора наставља истим путем којим је кренула а то је да се сваки процес сматра искључивом надлежности власти а врло често и њеног најужег дијела, малтене као приватна ствар'', казао је он агенцији МИНА.
 
Радуновић сматра да се таква пракса мора што прије прекинути, како би свим грађанима било боље.
 
Он је оцијенио да је укључивање представника НВО сектора било маркентиншки потез, и да су због тога што им се не плаћају трошкови пута постали чланови другог реда радних група.
 
,,То нас доводи у сумњу да ће власт у преговорима покушати да представља ствари на начин који није увијек вјеран истини и да искомпликују процедуру приступања ЕУ, на начин што ће се временом открити да нијесмо били искрени у процесу, што је скривано и од опозиције и од међунардоне јавности'', закључио је Радуновић.
 
 
 
(Агенција МИНА, 18. 03. 2012.)Датум: 19.03.2012
Close
Close